Skip to main content

Česta pitanja

 • Kako kreirati profil?

  Jednostavno i u samo nekoliko koraka.

  1.      Upiši ime, prezime, e-mail i broj mobitela

  2.      Potvrdi broj telefona unosom zaprimljenog SMS koda

  3.      Odaberi PIN za zaštitu svoje Aircash aplikacije

  4.      Potvrdi profil kako bi koristio Aircash bez ograničenja

  Saznaj više na: https://aircash.eu/kako-radi-aircash/postani-aircash-korisnik/

 • Zašto moram potvrditi profil?

  Profil je potrebno potvrditi radi tvoje zaštite, onemogućavanja neovlaštene isplate novca s novčanika te regulatornih zahtjeva.

  Kako izgleda proces uplate novca na na Aircash novčanik?

  Odabereš način uplate (kartica ili gotovina), uneseš iznos koji želiš uplatiti na Aircash novčanik i uplatiš karticom ili generirani kod pokažeš djelatniku na prodajnom mjestu Aircash partnera te uplatiš gotovinom. Novac je također moguće uplatiti putem bankovnog računa na Aircash novčanik.

  Saznaj više na: https://aircash.eu/kako-radi-aircash/uplata-novca-na-aircash-novcanik/

 • Kada će biti proknjižena uplata s bankovnog računa na moj Aircash novčanik?

  Ukoliko ste sredstva uplatili s bankovnog računa na Aircash novčanik, uplata će biti vidljiva na Aircash novčaniku najkasnije idući radni dan ukoliko uplata bude zaprimljena do 15:00h ili drugi radni dan ukoliko uplata bude zaprimljena nakon 15:00h.

 • Kojim karticama je moguće izvršiti uplatu novca na Aircash novčanik?

  Uplatu je moguće izvršiti putem svih kreditnih i debitnih Visa, Maestro, Mastercard, Diners i Discover kartica.

  Saznaj više na: https://aircash.eu/kako-radi-aircash/unos-nove-kartice/

 • Kako izbrisati spremljenu karticu?

  Potrebno je u izborniku pod rubrikom „Povezane kartice“ kliknuti na ikonu za brisanje koja se nalazi s desne strane broja kartice te potvrditi zahtjev za brisanjem kartice.

 • Moram li prilikom svake uplate na Aircash novčanik upisivati podatke o kartici?

  Ne, nakon što prvi puta upišeš podatke o kartici unutar aplikacije oni ostaju spremljeni kako ih ne bi morao svaki puta ponovno upisivati. Sve svoje spremljene kartice možeš vidjeti u meniju pod rubrikom „Povezane kartice“.

 • Pokušavam uplatiti novac karticom, međutim, pojavljuje mi se greška. Što trebam napraviti?

  Molimo te da provjeriš upisuješ li sve podatke o svojoj kartici ispravno. Također, u pravilu je prilikom prve uplate karticom potrebno proći kroz 3D sigurnosnu provjeru koji zahtijeva tvoja banka. Ukoliko smatraš da si uspješno upisao sve podatke o svojoj kartici i izvršio 3D sigurnosnu provjeru, no i dalje ti se javlja greška, molimo te da kontaktiraš Aircash korisničku podršku kako bi detaljnije provjerila razlog odbijanja.

  Saznaj više na: https://aircash.eu/kako-radi-aircash/unos-nove-kartice/

 • Kako mogu poslati novac s Aircash novčanika?

  Odabereš primatelja, uneseš iznos, po želji pošalješ poruku ili zaželiš želju te pošalješ novac sa svog Aircash novčanika. Nakon potvrde transakcije, primatelju će odmah novac doći na njegov Aircash novčanik.

 • Promijenio sam mobitel/broj telefona, što da radim?

  Molimo te da na početnom ekranu u Aircash aplikaciji klikneš na „Već sam korisnik“ te se prijaviš postojeći profil putem svoje e-mail adrese. Ukoliko imaš novi broj mobitela, na sljedećem ekranu ćeš imati mogućnost izmjene broja mobitela.

 • Kako mogu isplatiti novac sa svog Aircash novčanika?

  Ukoliko si odabrao PBZ BANKOMAT upiši iznos koji želiš isplatiti, zaokruži ga na 100 kn (13,27€) te ćeš dobiti 6-znamenkasti kod. Na PBZ bankomatu klikni gumb dolje desno, slijedi upute na ekranu, upiši kod i isplati svoj novac. Ne zaboravi, nije ti potrebna kartica!

  Ukoliko si odabrao GOTOVINU upiši iznos koji želiš isplatiti i dobiveni barkod pokaži prodavaču na svim Ina i Tifon benzinskim postajama ili na bilo kojem kiosku Tiska i iNovina. Prodavač će ga skenirati te će ti isplatiti odabrani iznos.

  Ukoliko si odabrao BANKOVNI RAČUN upiši iznos koji želi isplatiti, IBAN računa primatelja i klikni na „Isplati“. Novac će biti vidljiv na upisanom bankovnom računu najkasnije sljedeći radni dan.

 • Što ako ne zaprimim SMS kod za potvrdu broja unutar 10-ak minuta?

  Vrati se tipkom „Natrag“ i provjeri jesi li dobro upisao mobilni broj. Također, važno je da nemaš nikakvih zabrana primanja SMS poruka od drugih pošiljatelja. Ukoliko i onda ne stigne, nazovi Aircash na brojeve telefona: 014573537 ili 014573538 ili pošalji mail na [email protected] te nas obavijesti o tome.

 • Kako se plaćaju naknade?

  Uplata novca na Aircash novčanik se izvršava bez ikakve naknade, a o ostalim naknadama saznaj ovdje (https://aircash.eu/naknade/).

 • Gdje mogu poslati ili isplatiti novac?

  Novac je moguće poslati bilo kojem Aircash korisniku, a isplatu možeš izvršiti na svim prodajnim mjestima Aircash partnera kao i na svim PBZ bankomatima.

 • Mogu li poslati novac iz inozemstva u gotovini?

  Novac je moguće poslati u gotovini na svim RIA uredima diljem svijeta, dok je isplata novca moguća na svim prodajnim mjestima Aircash partnera u Hrvatskoj te na svim PBZ bankomatima.

  Saznaj više na: https://aircash.eu/poslovni-partneri/ria/

 • Mogu li slati ili primati novce u/iz inozemstva karticom?

  Novac se može slati iz inozemstva koristeći kartično plaćanje, ali podizanje novca putem Aircash aplikacije je moguće isključivo u Hrvatskoj.

 • Kako mogu plaćati usluge igara i lutrije putem Aircash aplikacije?

  Uđi u „Usluge“, odaberi iz ponuđene liste, unesi iznos koji želiš uplatiti i primatelja (OIB ili korisničko ime igrača) te uplati sa svog Aircash novčanika.

 • Kako mogu nadopuniti bonove za mobitel putem Aircash aplikacije?

  Uđi u „Usluge“, odaberi iz ponuđene liste, odaberi iznos bona, unesi telefonski broj primatelja i nadoplati broj sa svog Aircash novčanika.

 • Uplatio bih novac na partnera, međutim, partner se ne nalazi u uslugama?

  Kontaktiraj korisničku podršku Aircasha kako bi se napravila dodatna provjera.

 • Gdje mogu saznati više o Aircash usluzi?

  Prati nas na našoj web starnici, Facebooku te na Instagram i LinkedIn profilu.

 • Je li potrebno Aircash-u slati sliku kartice?

  Aircashu nikada nije potrebno slati sliku kartice s vidljivim brojevima kartice! Plaćanje karticom se radi isključivo preko aplikacije i upisani podaci u aplikaciji su sigurni.U određenim situacijama Aircash može tražiti slanje kartice s prekrivenim brojevima kartice te vidljivim imenom i prezimenom vlasnika kartice. Budi oprezan i ne nasjedaj na prijevare. Također, Aircash korisnička podrška javlja se isključivo sa službenih e-mail adresa domene aircash.eu.

 • Mogu li u aplikaciji vidjeti moje obavljene transakcije?

  Naravno. Na dnu početne stranice klikni na „Transakcije“ te ćeš vidjeti listu obavljenih transakcija. Ukoliko klikneš na neku od njih, vidjet ćeš detalje te transakcije.

Aircash kartica

 • Što je Aircash kartica?

  Aircash kartica je Mastercard® prepaid kartica kojom upravljaš sredstvima iz svog Aircash novčanika.

 • Gdje mogu kupiti Aircash karticu?

  Aircash Mastercard® karticu možeš kupiti na svim Ina, Tifon i AdriaOil benzinskim postajama,  kioscima Tiska i iNovina te Konzum prodajnim mjestima.

 • Na koji način se aktivira Aircash kartica?

  Karticu možeš aktivirati tako da u aplikaciji klikneš na ikonu kartice u gornjem desnom kutu te skeniraš QR kod s poleđine kartice.

 • Tko može aktivirati Aircash Mastercard karticu?

  Aircash Mastercard karticu mogu aktivirati svi punoljetni korisnici koji su prethodno verificirali svoj Aircash račun osobnom iskaznicom, putovnicom ili boravišnom dozvolom bilo koje države članice Europske Unije, uključujući Norvešku, Island i Lihtenštajn.

 • Što ako izgubim karticu?

  U slučaju gubitka, vlasnik kartice treba što prije zaključati karticu unutar Aircash aplikacije te prijaviti gubitak iste Aircash korisničkoj podršci na e-mail adresu [email protected]

 • Koji je maksimalan broj Aircash kartica koje mogu imati povezane sa svojim Aircash računom?

  Možeš imati do 5 kartica koje su povezane s tvojim Aircash računom.

 • Kako punim svoju Aircash karticu?

  Svoju karticu puniš tako da uplatiš sredstva na Aircash novčanik. To možeš učiniti gotovinom, karticom, s bankovnog računa, s računa partnera ili primitkom novca koji ti mogu poslati drugi Aircash korisnici. Stanje na kartici jednako je stanju Aircash novčanika.

 • Gdje mogu koristiti Aircash karticu?

  Aircash Mastercard karticu možeš koristiti za internet kupovinu, plaćanje u trgovinama diljem svijeta kao i za isplatu gotovine na bankomatima u cijelom svijetu.

 • Ukoliko imam više Aircash kartica, mogu li svakom posebno upravljati?

  Za svaku karticu možeš posebno postaviti dnevne i mjesečne limite kako bi kontrolirao potrošnju te u svakom trenutku također možeš promijeniti PIN kartice.

 • Postoje li naknade za korištenje Aircash kartice?

  Plaćanje Aircash karticom u trgovinama i putem interneta je bez naknada kao i uplate novca na Aircash novčanik/karticu. Također, Aircash ne naplaćuje nikakve skrivene mjesečne naknade. Naknadu za isplatu novca na bankomatima putem Aircash Mastercard kartice provjeri ovdje (https://aircash.eu/naknade/).