Česta pitanja

Trebam li biti punoljetan da bih koristio Aircash?
Ne, svatko može koristiti Aircash.

Kako kreirati profil?
Jednostavno, i u samo par koraka.

  • Upiši ime, prezime, e-mail i broj mobitela
  • Potvrdi broj telefona unosom zaprimljenog SMS koda
  • Odaberi PIN za zaštitu svoje Aircash aplikacije
  • Verificiraj profil kako bi koristio Aircash bez ograničenja

Zašto moram potvrditi profil?
Profil je potrebno potvrditi radi tvoje zaštite, onemogućavanja neovlaštene isplate novca s novčanika te regulatornih zahtjeva.

Kako izgleda proces uplate novca na Novčanik?
Odabereš način uplate (gotovina ili kartica), uneseš iznos koji želiš uplatiti na Novčanik i uplatiš karticom ili generirani kod pokažeš djelatniku na prodajnom mjestu Aircash partnera te uplatiš gotovinom.

Kojim karticama je moguće izvršiti uplatu novca na Novčanik?
Uplatu je moguće izvršiti  putem svih kreditnih i debitnih Visa, Maestro i Mastercard kartica.

Kako izbrisati spremljenu karticu?
Potrebno je u  izborniku pod rubrikom „Moje kartice“ kliknuti na ikonu za brisanje koja se nalazi s desne strane broja kartice te potvrditi zahtjev za brisanjem kartice.

Odakle je moguće uplatiti novac karticom?
Novac je moguće uplatiti iz bilo koje države u svijetu. Sve što trebaš je važeća kreditna/debitna kartica, broj mobitela te hrvatska osobna iskaznica. Novac možeš isplatiti na svim PBZ bankomatima i na svim prodajnim mjestima Aircash partnera.

Moram li prilikom svake uplate na Novčanik upisivati podatke o kartici?
Ne, nakon što prvi puta upišeš podatke o kartici unutar aplikacije oni ostaju spremljeni kako ih ne bi morao svaki puta ponovno upisivati. Sve svoje spremljene kartice možeš vidjeti u meniju pod rubrikom „Moje kartice“.

Koji je najmanji, a koji najveći iznos za uplatu ili isplatu s Novčanika?
Najmanji iznos je 10kn, a najveći 2000kn. Kod isplate na PBZ bankomatu najmanji iznos je 100kn.

Kako mogu poslati novac s Aircash novčanika?
Odabereš primatelja, uneseš iznos, po želji pošalješ poruku ili zaželiš želju te pošalješ novac sa svog Aircash novčanika.

Promijenio sam mobitel/broj telefona, što da radim?
Potrebno se samo prijaviti na novi uređaj sa svojim podacima. U slučaju bilo kakvih poteškoća obrati se Aircash korisničkoj podršci.

Kako mogu isplatiti novac sa svog Aircash novčanika?
– Ukoliko si odabrao PBZ BANKOMAT upiši iznos koji želiš isplatiti, zaokruži ga na 100 kn te ćeš dobiti kod. Na PBZ bankomatu klikni gumb dolje desno, slijedi upute na ekranu, upiši kod i isplati svoj novac. Ne zaboravi, nije ti potrebna kartica!
– Ukoliko si odabrao GOTOVINU upiši iznos koji želiš isplatiti i dobiveni barkod pokaži prodavaču na bilo kojoj benzinskoj postaji Ine ili na bilo kojem kiosku TISKA. Prodavač će ga skenirati te će ti isplatiti odabrani iznos.

Što ako ne zaprimim SMS kod za potvrdu broja unutar 10-ak minuta?
Vrati se tipkom „Natrag“ i provjeri da li je dobro upisan mobilni broj. Također, važno je da nemaš nikakvih zabrana primanja SMS poruka od drugih pošiljatelja. Ukoliko i onda ne stigne, nazovi Aircash na brojeve telefona: 014573537 ili 014573538, ili pošalji mail na info@aircash.eu te nas obavijesti o tome.

Kako se plaćaju naknade?
Uplata novca na Aircash novčanik se odvija bez ikakve naknade, a o ostalim naknadama saznaj ovdje.

Gdje mogu poslati ili podići novac?
Novac je moguće poslati ili podići na svim prodajnim mjestima Aircash partnera, a podići možeš i na svim PBZ bankomatima.

Mogu li slati ili primati novce u/iz inozemstva?
Novac se može slati iz inozemstva koristeći kartično plaćanje ali podizanje novca je moguće isključivo u Hrvatskoj.

Kako mogu plaćati usluge igara i lutrije putem Aircash aplikacije?
Uđi u „Usluge“, odaberi iz ponuđene liste, unesi iznos koji želiš uplatiti i primatelja (OIB ili korisničko ime igrača) te uplati sa svog Aircash novčanika.

Kako mogu nadopuniti bonove za mobitel putem Aircash aplikacije?
Uđi u „Usluge“, odaberi iz ponuđene liste, odaberi iznos bona, unesi telefonski broj primatelja i nadoplati broj sa svog Aircash novčanika.

Gdje mogu saznati više o Aircash usluzi?
Prati nas na našoj web ili Facebook stranici

Da li je potrebno Aircash-u slati sliku kartice?
Aircashu nikada nije potrebno slati sliku kartice! Plaćanje karticom se radi isključivo preko aplikacije i upisani podaci u aplikaciji su sigurni. Aircash korisnička podrška te nikada neće tražiti da im šalješ sliku tvoje kartice. Budi oprezan i ne nasjedaj na prijevare. Također, Aircash korisnička podrška javlja se isključivo sa službenih email adresa domene aircash.eu.

Da li je u aplikaciji moguće vidjeti moje obavljene transakcije?
Naravno. Na dnu početne stranice klikni na „Povijest transakcija“ te ćeš vidjeti listu obavljenih transakcija. Ukoliko klikneš na neku od njih vidjet ćeš detalje te transakcije.

Back to top