Skip to main content
<
Blog

Što je prepaid kartica? 

Prema Aristotelu, razvoj robno-novčanog prometa počinje razmjenom, odnosno trampom. 1200 godina prije Krista u Aziji je školjka bila valuta, 1000 godina prije Krista Kina proizvodi prvi metalni novac dok se 500 godina kasnije u Turskoj pojavljuju moderne kovanice od srebra, nakon čega slijedi kožnati i papirnati novac. Početkom 20. stoljeća uvedene su prve kreditne kartice zatim prvi bankomat, a u kasnim 80-ima i ranim 90-ima pojavom interneta i online kupnje poslovanje se sve više postaje dio svakodnevnog života. 2008 godine pojavljuje se bitcoin, a danas je tu Aircash Mastercard kartica. 

Kada govorimo karticama možemo ih podijeliti na debitne, kreditne i prepaid kartice. Debitne kartice su povezane s tvojim bankovnim računom, a račun se tereti odmah po transakciji, dok kreditne kartice nude otplatu na rate. Osim toga kreditna kartica je povezana s bankom ili financijskom institucijom koja je izdala karticu, a ne s osobnim bankovnim računom. Zaključno, kada koristiš kreditnu karticu, izdavatelj plaća trgovcu, a ti trošak podmiruješ izdavatelju kartice. 

Prepaid kartica – najbolja zamjena gotovine

Kod ove vrste kartice prije same transakcije moraš osigurati novac na računu. Svoju prepaid karticu jednostavno „napuniš“ iznosom kojim želiš i koji kasnije trošiš na svim prodajnim mjestima. Kartice sadrže čip koji omogućuje trenutnu identifikaciju i plaćanje obveze uz pomoć odgovarajuće opreme, tako da prepaid kartice zamjenjuju gotovi novac. 

Aircash kartica – Potpuna kontrola troškova i jednostavna nadoplata

Stanje na Aircash novčaniku odgovara stanju na tvojoj kartici tak da možeš trošiti sav novac koji imaš na svom Novčaniku! Nadoplata je naravno bez naknade, a Aircash karticom možeš plaćati brzo, diskretno i sigurno. Možeš imati više Aircash kartica i svaku zasebno kontrolirati iz Aircash aplikacije što je čini idealnom za sigurnu kupovinu na internetu ali i za maturalna putovanja.  

Aircash Mastercard kartica

Poznato je da je Aircash postao partner s međunarodnom kartičnom kompanijom Mastercard te time omogućio uslugu izdavanja Aircash Mastercard kartice koja je vezana uz Aircash mobilni novčanik, jednostavna, brza i sigurna aplikacija za mobilno plaćanje, a korisnicima omogućuje da polažu i pohranjuju svoj novac u digitalnom obliku.  

Podsjetimo, Aircash Mastercard kartica primjenjiva je na milijunima lokacija: na internetu, u trgovinama, na bankomatima. Za brza, diskretna i sigurna plaćanja, podizanje novca, slanje novca obitelji i prijateljima, uz potpunu kontrolu i praćenje troškova! Namijenjena je za Internet kupovinu i plaćanje na prodajnim mjestima u cijelom svijetu bez naknada pri plaćanju i nadoplati kartice/Novčanika te bez mjesečnih troškova. Podizanje novca moguće je na svim bankomatima u svijetu uz minimalne naknade.  

Aircash, brže i bolje!