Odabrala organizacija European Best Destinations: Top 3 najsigurnije i najzanimljivije hrvatske ljetne destinacije 2020.

Većina europskih zemalja otvorila je svoje granice i aerodrome za turiste, no pitate se gdje možete najsigurnije putovati u vrijeme koronavirusa? European Best Destinations (EBD), europska  organizacija koja djeluje kao dio Europske komisije, odnosno njihova EDEN Network (European Destinations of Excellence), sastavila je popis epidemiološki najsigurnijih europskih ljetnih destinacija, a među njima našle su se i tri hrvatske. Na listi 20 najsigurnijih i najljepših europskih destinacija, vodeći se povoljnom epidemiološkom situacijom koja turistima jamči sigurno ljetovanje, našli su se Cavtat, Zagreb i Rijeka.

  1. CAVTAT

Destinacija koja je idealna za obitelji i ljubitelje vrhunske gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova, omiljena je i svjetskim zvijezdama. Na Cavtatu je boravio Bono Vox, frontman grupe U2, koji je uživao u autohtonim vinima, svježoj jadranskoj tuni, kamenicama, sabljarki i drugim delicijama, a posjetili su ga i glazbenik Jon Bon Jovi te slavni gitarist David Howell Evans, znan i kao The Edge. U Cavtatu turisti mogu unajmiti privatne vile, apartmane, a mogu se smjestiti i u male obiteljske boutique hotele.

Koliko vam se puta dogodilo da ste opušteni na ljetovanju, no hitno nekome morate poslati novac ili očekujete uplatu iz inozemstva, a treba vam jednostavno i trenutačno rješenje za slanje i primanje novca? Uz Aircash aplikaciju trenutačno možeš poslati ili primiti novac. Novac se može poslati gotovinom na bilo kojoj benzinskoj postaji Ine ili karticom kroz aplikaciju dok se sam prijenos novca odvija u svega nekoliko sekundi. Podaci o kartici unose se samo prvi puta te ostaju spremljeni na siguran način za buduća plaćanja koja se zatim mogu obaviti samo jednim klikom.

Zanima te kako slati novac?

Skini Aircash aplikaciju i nakon što si napunio svoj Aircash digitalni novčanik, novac možeš trenutačno poslati bilo kada i bilo kome u samo tri klika:

  1. Klikni Slanje
  2. Unesi primatelja (možeš i iz imenika u mobitelu)
  3. Upiši iznos koji želiš poslati

Potvrdom je novac odmah na Aircash novčaniku primatelja. Primatelj može novcem iz Aircash digitalnog novčanika raspolagati kako i kada god to želi. Ako želiš, primatelju možeš poslati i poruku uz poslani novac 🙂. Primatelj novac može isplatiti na bilo kojem PBZ bankomatu, kiosku Tiska ili Ina benzinskoj postaji. Za isplatu na PBZ bankomatu primatelj  ne mora biti klijent banke, a za isplatu mu nije potrebna ni kartica. Dovoljno je unijeti kod iz aplikacije koji utipkaš na bankomatu i novac si možeš isplatiti bez naknade.

Besplatno preuzmi Aircash aplikaciju

  1. ZAGREB

Zagreb na EBD-evoj listi najsigurnijih europskih destinacija vrlo visoko kotira, a hrvatsku su metropolu opisali kao“romantičan grad idealan za city break“. Nahvalili su zagrebačku tržnicu Dolac, koja je otvorena 1930. godine, a pri kopanju terena za tržnicu otkrivene su i kosti s groblja koje se nekad nalazilo uz crkvu sv. Marije. Jedan od najpoznatijih simbola Zagreba, kip bana Josipa Jelačića. na istoimenome trgu postavljen je 1866. godine tako da gleda prema sjeveru. No kasnije je odlučeno da će kip gledati prema jugu, kao što je slučaj i danas. Jelačićev konj zvao se Emir, a na njemu je Jelačić dojahao u Zagreb na svoje ustoličenje. Zanimljiva je i zagrebačka najkraća ulica, Novodvorska, koju cijelom njenom dužinom možete prijeći u samo 22 koraka. Ova se ulica nalazi u kvartu Trešnjevka, a sastoji se od dvije kuće i jedne zgrade s uličnim brojevima 2, 3 i 5. Prvo se pivo u Zagrebu pilo još u 14. stoljeću u današnjoj Basaričekovoj ulici na Gornjem Gradu. U to se vrijeme, ta ulica zvala Pivarska. Prva prava pivovara u Zagrebu se otvorila 1879. godine.

  1. RIJEKA

Glavna hrvatska morska luka ove je godine proglašena europskom prijestolnicom kulture. U Rijeci možete gledati zvijezde i to u jedinstvenom astronomskom centru. Osim nebeskih objekata, s brda Sveti Križ, možete uživati u prekrasnom pogledu prema riječkom zaljevu i brdovitom zaleđu. Astronomski centar Rijeka otvoren je 2009., u bivšoj utvrdi iz Drugog svjetskog rata. U jednoj od četiri kule utvrde ugrađen je 2001. teleskop, zaštićen pokretnom kupolom. To je jedini astronomski centar u Hrvatskoj koji objedinjuje zvjezdarnicu i planetarij, a može se pohvaliti i digitalnom tehnologijom. Prošećite riječkim Korzom, posjetite trsatski Kaštel, koji se kao sjedište župe spominje još od 1288 godine, a okupati se možete u okolici grada ili u obližnjim turističkim mjestima. U Rijeci se jedna od najpopularnijih plaža nalazi u Uvali Kostanj, koja je nositelj Plave zastave, a tamo vas očekuju i brojni zanimljivi obiteljski sadržaji.

Back to top