Aircash Hrvatska kuna je tek još nekoliko dana naša nacionalna valuta. Euro nam stiže - Aircash Skip to main content
<
Novosti

Hrvatska kuna je tek još nekoliko dana naša nacionalna valuta. Euro nam stiže

Kraj ove godine obilježit će odlazak naše nacionalne valute u povijest. Kune ćemo zamijeniti eurima, a lipe centima. Kako bi svi građani od 1.1.2023. u Hrvatskoj mogli koristiti valutu eura bez poteškoća, najavljene su brojne prilagodbe.

Iako će Aircash aplikacija biti dostupna cijelo vrijeme, svaki naš partner ima određeni period prilagodbe svojega sustava.

Donosimo ti detaljne informacije o našim partnerima i uslugama tijekom tog perioda.

Osiguraj se gotovinom na vrijeme

Imaj na umu da je većina bankomata već izvan funkcije, a od popodnevnih ili večernjih sati 31.12. većina bankomata i POS uređaja neće raditi najmanje do ponoći. Osim toga, svaki naš partner ima određeni period prilagodbe svojega sustava, a to se odnosi i na naša prodajna mjesta koja u određenom periodu neće raditi ili neće moći vršiti uplate niti isplate. Zato se osiguraj gotovinom na vrijeme.

Sve kune koje do 31.12.2022. uplatiš na Aircash, u ponoć na Staru godinu automatski će se konvertirati u euro prema nacionalno zadanom fiksnom tečaju.

Ovdje saznaj kako će se tvoje kune u Aircash novčaniku preračunati u euro.

Saznaj sve što možeš očekivati u Aircash aplikaciji u trenutku prelaska na euro

Radimo na tome da vam Aircash aplikacija cijelo vrijeme bude dostupna, no postoji mogućnost da se u jednom kratkom periodu nećete moći ulogirati. To će trajati svega 5-10 minuta sa prelaskom stare na novu godinu, a potrudit ćemo se da bude i kraće.

Ipak, naši bi partneri mogli imati privremenih zastoja u pružanju svoje usluge zbog prilagodbe svojih sustava na euro valutu. To znači da bi ta usluga također mogla biti privremeno nedostupna i u Aircash aplikaciji.
Na to ne možemo utjecati, ali ćemo se potruditi da poteškoće budu što kraće.

Usluge slanja i primanja novca

  • Slanje novca putem Aircash novčanika i dalje je jednostavno i brzo!
    Sav novac koji pošalješ drugom Aircash korisniku istog trenutka će mu biti raspoloživ i dostupan. Imaj na umu da kunski iznos na Aircash novčaniku od 1.1.2023. automatski postaje eurski, pa to znači da ćeš od toga trena slati i primati eure.
  • Uplate na Aircash
    • Ukoliko uplaćuješ gotovinu na svoj Aircash na nekom od prodajnih mjesta Aircash partnera, podsjećamo da će kodovi koji su generirani prije ponoći prestati vrijediti 1.1. u 00:00. Nakon toga će biti potrebno kreirati novi kod, i on će biti u eurima.
    • Kao što smo spomenuli, naši bi partneri mogli imati privremenih zastoja zbog prilagodbe svojih sustava na euro, i na to ne možemo utjecati.
    • Sve uplate bankovnim računom bit će provedene kao i do sada, a konvertirane sukladno zakonu o konverziji kuna u euro svakom korisniku na Aircash novčanik. Podsjećamo da je prilikom uplate važno unijeti sve podatke za uplatu: IBAN, model i poziv na broj.
  • Prilikom punjenja Aircash novčanika bankovnom karticom moguće su poteškoće tijekom 31.12. i 1.1., zbog najave banaka o privremenom prekidu korištenja njihovih kartica
  • Isplate sa Aircash novčanika
    • Ukoliko isplaćuješ gotovinu sa svog Aircasha na nekom od prodajnih mjesta Aircash partnera, moguće su povremene poteškoće zbog smanjenog opticaja gotovinskog novca. Kao što smo spomenuli, naši bi partneri mogli imati privremenih zastoja zbog prilagodbe svojih sustava na euro, i na to ne možemo utjecati.
    • Sve isplate na bankovni račun, isto kao i uplate, bit će provedene sukladno zakonu o konverziji kuna u euro svakom korisniku na Aircash novčanik. Podsjećamo da je prilikom isplate važno unijeti ispravan IBAN.
    • Isplata gotovine na PBZ bankomatima i dalje je dostupna, ali imajte na umu da je u tijeku prilagodba bankomatske mreže na euro, zbog čega veliki broj bankomata nije u funkciji.

Plaćanja režija opcijom Skeniraj i plati

Račune plaćaš kao i do sada, bezbrižno i jednim klikom!
S obzirom da od 1.1.2023. euro postaje naša nacionalna valuta, svako plaćanje računa koje napraviš do 31.12. u 23:59 znači da ćemo s tvog Aircash novčanika skinuti kunski iznos.
Za plaćanja računa nakon 1.1.2023., bez obzira na kunski iznos na računu, tvoj Aircash novčanik bit će umanjen za eursku protuvrijednost.

Usluge unutar Aircash aplikacije

Iako će Aircash aplikacija biti dostupna cijelo vrijeme, svaki naš partner ima određeni period prilagodbe svojega sustava. Zbog toga će ta usluga biti nedostupna i unutar Aircash aplikacije.

Aircash Mastercard prepaid kartica

Iako će tvoja Aircash kartica raditi bez prekida, već smo spomenuli da se svi sustavi prilagođavaju euru. To se odnosi i na mrežu hrvatskih trgovaca, zbog čega su najavljeni prekidi u radu POS uređaja, kao i svih bankomata u Hrvatskoj. Zato bi moglo biti perioda kada nećeš moći platiti svojom Aircash karticom na POS uređaju trgovca u Hrvatskoj, ali online transakcije na stranim web shopovima trebale bi se odvijati bez poteškoća.

Svi navedeni mogući zastoji s uslugama ovise o partnerima, a po uspostavi sustava partnera usluga će istoga trenutka biti dostupna i u Aircash aplikaciji. Potrudit ćemo se da tvoje iskustvo s Aircash aplikacijom i karticom bude što kvalitetnije i sa što manje poteškoća.