Aircash Aircash usluge partnera prilikom uvođenja eura - Aircash Skip to main content
<
Novosti

Aircash usluge partnera prilikom uvođenja eura

 

Uplate i isplate s partnera

Naši će partneri imati privremenih zastoja u pružanju svoje usluge zbog prilagodbe svojih sustava na euro valutu. To znači da će ta usluga također biti privremeno nedostupna i u Aircash aplikaciji i na to ne možemo utjecati.

Svaki od partnera će biti u nekom periodu nedostupan. Vrijeme u kojem će biti nedostupan isključivo ovisi o partneru.
Čim partner bude aktivan, bit će aktivna i uplata i isplata s partnera u Aircash aplikaciji.
Od 1.1.2023. iznosi za uplatu i uplatu će biti eurski, pa molimo da i na to obratite pozornost!

Izdavanje A-bona unutar Aircash aplikacije će raditi neometano, ali naši bi partneri mogli imati privremenih zastoja u pružanju svoje usluge zbog prilagodbe svojih sustava na euro valutu.
Od 1.1. 2023. A bonovi će bit u apoenima od 5, 10, 20, 25 i 50 eura.

Potrudili smo se da osiguramo korisničku podršku i u novogodišnjoj noći. Za sve dodatne info pošaljite mail na: [email protected].

Usluge slanja i primanja novca

  • Slanje novca putem Aircash novčanika i dalje je jednostavno i brzo!
    • Sav novac koji pošalješ drugom Aircash korisniku istog trenutka će mu biti raspoloživ i dostupan. Imaj na umu da kunski iznos na Aircash novčaniku od 1.1.2023. automatski postaje eurski, pa to znači da ćeš od toga trena slati i primati eure.
  • Uplate na Aircash
    • Ukoliko uplaćuješ gotovinu na svoj Aircash na nekom od prodajnih mjesta Aircash partnera, podsjećamo da će kodovi koji su generirani prije ponoći prestati vrijediti 1.1. u 00:00. Nakon toga će biti potrebno kreirati novi kod, i on će biti u eurima.
      Kao što smo spomenuli, naši bi partneri mogli imati privremenih zastoja zbog prilagodbe svojih sustava na euro, i na to ne možemo utjecati. Ovdje možeš pronaći lokacije svih partnera na kojima možeš uplatiti gotovinu na svoj Aircash.
    • Sve uplate bankovnim računom bit će provedene kao i do sada, a konvertirane sukladno zakonu o konverziji kuna u euro svakom korisniku na Aircash novčanik. Podsjećamo da je prilikom uplate važno unijeti sve podatke za uplatu: IBAN, model i poziv na broj.
    • Prilikom punjenja Aircash novčanika bankovnom karticom moguće su poteškoće tijekom 31.12. i 1.1., zbog najave banaka o privremenom prekidu korištenja njihovih kartica
  • Isplate sa Aircash novčanika
    • Ukoliko isplaćuješ gotovinu sa svog Aircasha na nekom od prodajnih mjesta Aircash partnera, moguće su povremene poteškoće zbog smanjenog opticaja gotovinskog novca. Ovdje možeš pronaći lokacije svih partnera na kojima možeš isplatiti gotovinu sa svog Aircash novčanika.
    • Sve isplate na bankovni račun, isto kao i uplate, bit će provedene sukladno zakonu o konverziji kuna u euro svakom korisniku na Aircash novčanik. Podsjećamo da je prilikom isplate važno unijeti ispravan IBAN.
    • Isplata gotovine na PBZ bankomatima i dalje je dostupna, ali imajte na umu da je u tijeku prilagodba bankomatske mreže na euro, zbog čega određeni broj bankomata nije u funkciji.

Plaćanja režija opcijom Skeniraj i plati

Račune plaćaš kao i do sada, bezbrižno i jednim klikom!
S obzirom da od 1.1.2023. euro postaje naša nacionalna valuta, svako plaćanje računa koje napraviš do 31.12. u 23:59 znači da ćemo s tvoj Aircash novčanika skinuti kunski iznos.
Za plaćanja računa nakon 1.1.2023., tvoj Aircash novčanik bit će umanjen za eursku protuvrijednost.

Usluge unutar Aircash aplikacije

Iako će Aircash aplikacija biti dostupna cijelo vrijeme, svaki naš partner ima određeni period prilagodbe svojega sustava. Zbog toga će ta usluga biti nedostupna i unutar Aircash aplikacije.

Aircash Mastercard prepaid kartica

Iako će tvoja Aircash kartica raditi bez prekida, već smo spomenuli da se svi sustavi prilagođavaju euru. To se odnosi i na mrežu hrvatskih trgovaca, zbog čega su najavljeni prekidi u radu POS uređaja, kao i svih bankomata u Hrvatskoj. Zato bi moglo biti perioda kada nećeš moći platiti svojom Aircash karticom na POS uređaju trgovca u Hrvatskoj, ali online transakcije na stranim web shopovima trebale bi se odvijati bez poteškoća.

Svi navedeni mogući zastoji s uslugama ovise o partnerima, a po uspostavi sustava partnera usluga će istoga trenutka biti dostupna i u Aircash aplikaciji. Potrudit ćemo se da tvoje iskustvo s Aircash aplikacijom i karticom bude što kvalitetnije i sa što manje poteškoća.