Aircash Kako zaštititi djecu i osobne podatke od cyber napada? - Aircash Skip to main content
<
Blog

Kako zaštititi djecu i osobne podatke od cyber napada?

Kada je pravo vrijeme za prvi mobitel, računalo, tablet, džeparac? Sigurno se svaki roditelj susreo s ovim pitanjem.

Djeca će vam postavljati mnoga pitanja o tehnologiji i novcu, a vaša je dužnost kao roditelja da im pokušate odgovoriti na pitanja i navedete ih na pravi put. Djecu bismo od malih nogu trebali naučiti kako štedjeti novac i na koji ga je način najbolje rasporediti. Velika većina roditelja nije svjesna da njihova djeca mogu postati žrtvama cyber napada. U većini slučajeva neće ni znati da je došlo do krađe dok ne krenu veliki problemi. Kradljivci identiteta mogu ukrasti informacije koje ste objavili online, iskoristivši ih za otvaranje kreditnih kartica, najmova i čak iznajmljivanje nekretnina. Djeca uglavnom nemaju dugove, pa hakeri, zavisno o mjestu stanovanja i regulacijama, mogu na njihovo ime dizati zajmove i slično. Postoje metode kojima se može ograničiti količina podataka koja se javno dijeli, ali to nije dovoljno. Naravno, usprkos učenju djeteta o opasnostima koje internet donosi, ne umanjuje se opasnost od krađe identiteta. Hakeri koriste lažne aplikacije da navuku djecu da skinu malware na računalo. Razni programi mogu imati malware pomoću kojeg sakupljaju informacije poput bankovnih računa ili ih koriste za špijuniranje vaših online aktivnosti.

Aircash prepaid kartica

Djecu možete zaštititi aktiviranjem ograničenja, dodavanjem lozinki i konfiguriranjem roditeljskih kontrola nad obiteljskim računalom, ali opet, to nije dovoljno, rizik od krađe novca ili kartica je uvijek prisutan.

Upravo iz tog razloga Aircash zajedno s Mastercardom ponudio je „slamku spasa“, karticu koja je vezana za Aircash novčanik. Aircash kartica namijenjena je za Internet kupovinu i plaćanje na prodajnim mjestima u cijelom svijetu bez naknada pri plaćanju i nadoplati kartice/novčanika te bez mjesečnih troškova.

Tako možete imati više Aircash kartica i svaku zasebno kontrolirati iz Aircash aplikacije, što ju čini idealnom za sigurnu kupovinu na internetu. Npr. jednu od kartica odredite za online kupovinu i odredite joj limit, na kartici se nalazi točno onoliko novca koliko ste spremni potrošiti, ona nije vezana za bankovni račun na koji vam sjeda plaća, odnosno onaj koji može ući u minus. Tvoji osobni podaci nisu vidljivi. Ako i izgubite karticu ili strahujete da je korištena na nekoj web stranici za koju niste 100% sigurni? – potrebno ju je samo zaključati kroz aplikaciju. Tu je kraj problemima, ne morate na banku, ne morate nikoga kontaktirati ili danima čekati novu karticu. Na kiosku Tiskam, iNovina, ili benzinskoj postoji Ine kupite novu.

Uz Aircash, sve brže i bolje!